Bedankt coalitie Cuijk!

Cuijk, 6 december 2018

Cuijk piekt in heel Nederland met de meest riante stijging van de OZB. De NOS en Omroep Brabant kopten met‘uitschieter in Cuijk’ en ‘dat voor veel gezinnen het lastig is rond te komen’. Door de verkiezingen hebben we dat wel over ons zelf afgeroepen en de coalitievaart daar wel bij ; de inwoners daarentegen aanzienlijk minder. De stimulans om broodnodig aan de energietransitie te werken heeft hiermee ook een behoorlijke knauw opgelopen. Goed bezig.

Argument van de coalitie is dat jeugdzorg fors meer kost en dat er verminderde inkomsten vanuit het rijk afkwamen. In het geheel niet wordt overwogen om te herschikken en PLC denkt dan natuurlijk meteen weer aan de Schouwburg, die in 2019 fors en in toenemende mate extra middelen kost. We hebben daar krachtig op gestuurd omdat financieel in de klauwen te houden en om tot een aanzienlijk soberdere uitvoering te komen. Nog even en we hebben de Schouwburg-taks.

Let wel, de middelen voor jeugdzorg en voor de Schouwburg komen uit precies dezelfde algemene middelen en is het dus een kwestie van kiezen. In de toekomst valt er nog veel te kiezen en PLC blijft mee waken en aan de zijlijn meesturen.

Ton van Elk de Freese,voorzitter PLC  0485 315994
Henk Siroen,ex-fractievoorzitter PLC  06 53846261